Upptäck Övergrans Jordbruk

Övergrans Jordbruk

Är det så att du vill komma bort från stadslivet och ut på landet? Då kan Övergrans Jordbruk vara värt ett besök. Detta ställe ligger vackert vid Mälarens strand och bara ett par kilometer utanför Bålsta. Denna gård har en massa aktiviteter och upplevelser, som passar både vuxna och barn. Hit kan du åka för att bara vara, för att fira bröllop eller för att ställa till med fest. Det är även ett passande ställe för att ha konferens på. 

På Övergrans Jordbruk finns det en hel del djur. Bland annat har de får, hästar och hundar. På detta ställe så odlas det även en hel del. Bland annat hö och havre, men även närodlade grönsaker. Dessa finns att självplocka om man vill. 

Bo på lantgård

Något som erbjuds på Övergrans Jordbruk, det att du kan stanna över där, antingen i det vita huset, eller i det röda. I det vita huset så finns det både enkelrum och dubbelrum. Det finns tillgång till separat toalett och dusch samt bastu och jacuzzi. Det finns även ett kök för självhushåll. I det röda huset, så finns det nyrenoverade rum. Det med separat dusch och toalett samt att det finns ett spa, med bastu samt ett gym.

Lär dig att brygga öl

På Övergrans Jordbruk kan du även lära dig att brygga öl. Det genom att vara med på deras ölbryggning eller gå i deras ölskola. Varje år, 10 lördagar, så brygger man öl här. Det brukar bli runt 500 liter öl som bryggs som sedan är till Övergrans Ölgille. Om du vill vara med, så startar de tidigt, vid 06:00 och avslutar vid 16:00. Du får då vara med att testa på att brygga ölet. Efter 4–8 veckor får du komma tillbaka och tappa upp din egen öl på flaskor.

Du kan även vara med på ölskola. Det som ingår är en teoretisk genomgång om hur öl tillverkas samt testning av olika öl med tilltugg.

Testa turridning

Hos Övergrans Jordbruk finns det även möjlighet att ge dig ut på turridning. Hos dem finns det runt 20 islandshästar. Det går även att boka in specialarrangemang eller att kombinera det med andra aktiviteter. På gården så bedrivs det även egen avel samt att de har en ridskola. 

Spela golf

Övergrans Jordbruk samarbetar även med Bro Bålsta golfklubb. Det innebär att du kan boka in att spela golf på Annika Sörenstams hemma bana. 

Ha konferens

På Övergrans Jordbruk går det utmärkt att ha konferenser. De kan erbjuda en mängd bra lösningar för företag och organisationer. Bland annat finns det konferenslokaler med plats för 40 personer.

Njut av lugnet

Oavsett om du bor i en storstad, eller bara vill komma bort, så är det inte fel att njuta av lugnet på en riktig lantgård. Det är vad du kan göra på Övergrans Jordbruk. Hos dem finns det aktiviteter och saker att göra, men bara om du vill. Det går minst lika bra att bara vara och njuta av de vackra omgivningarna och det lugn som är där.